INGREDIENSER
600 g flankstek
salt & peppar
Potatissallad
800 g färskpotatis
1 rödlök
1 knippe rädisor
sockerärter
körsbärstomater
Dressing
½ dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 msk flytande honung
Flingsalt
Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 125°. Koka potatisen och låt svalna lite. Skala och skiva rödlöken, skiva rädisorna och halvera sockerärterna. Lägg över i en skål. Blanda ihop olivolja, balsamvinäger, honung. Smaka av med flingsalt, peppar och ev lite mer honung. Dela potatisen och lägg ner i skålen med grönsaker. Slå över dressingen och rör om. Lägg köttet på grillen (se till att grillen är ordentligt varm) och grilla till fin färg. Vänd köttet då och då och använd gärna termometer. Innertemperaturen bör ligga i spannet 54-58°, (från rosa till medium) den ska absolut inte välstekas eftersom den då blir torr och seg. Låt köttet vila i 5-10 minuter innan du skär upp det i skivor och allra viktigast är att skära köttet tvärs över fibrerna! Servera köttet med potatissallad och körsbärstomater. Tips! Vill du tillaga köttet i ugn? Bryn i panna för fin färg, stek i 150 graders ugn i ca 15-20 min, tänk på att termometern är din bästa vän här. I övrigt följ receptet.