INGREDIENSER
500 g lax med skinn
150 g sockerärtor
1 påse salladsmix
Potatissallad:
800 g färskpotatis
1 rödlök
2 msk kapris
½ dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
flingsalt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Koka potatisen knappt färdig och låt svalna lite. Skala och skiva rödlöken. Lägg lök och kapris i en skål. Blanda ihop olivolja, vinäger och dijonsenap. Smaka av med flingsalt, peppar och ev mer dijon. Dela potatisen och lägg ner i skålen med lök och kapris. Slå över dressingen och rör om. Strimla sockerärtorna och blanda med sallad. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på grillen och grilla tills skinnet blir riktigt knaprigt. Vänd sedan och grilla ovansidan. Servera laxen tillsammans med potatissallad, grönsallad och sockerärter.