13 SmartPoints per portion, receptet är för 4 portioner.
Ingredienser:
500 g nötfärs
1 ägg
1 msk ströbröd
75 g salladsost 10%
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 skivor lantbröd
Äppeltzatziki:
1 vitlöksklyfta
1 syrligt äpple
2 dl grekisk yoghurt
salt & svartpeppar
Instruktion:
Bland färs, ägg, ströbröd, smulad salladsost, salt och peppar till en smidig smet. Blöt händerna och forma till bullar. Grilla biffarna.
Pressa eller hacka vitlök, riv äpple grovt och pressa bort lite av vätskan. Bland med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
Rosta brödet och servera med färsbiffar och sås.
Tips! Det går även fint att steka färsbullarna på 200° i ugn. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och låt steka i ca 20 min.