Recept

Grönpepparkyckling

8 SmartPoints

Kyckling i en härligt smakrik grönpepparsås. Rätten mår bra av att stå i kylen några timmar innan den ska in i ugnen.

Portioner: 4 Förberedelsetid:  10 min Tillagningstid:  25 min Svårighetsgrad: Lätt 

Ingredienser
500 g Kycklingfilé
4 tsk Margarin Flytande 80%
2 msk Senap (dijon), 1-2 msk
2 msk Soja, kinesisk
1 1/2 msk Grönpeppar, (1-1 1/2 msk krossad)
1 1/4 dl Lättmjölk 0,5%
2 1/2 dl Hönsbuljong
4 msk Fraiche 5%
2 tsk Majsstärkelse (redning)
2 dl Ris, okokt                                                                               
Grönpepparkyckling ViktVäktarna

Instruktioner

Dela kycklingen i bitar och stek i margarin, lägg i en ugnsform. Blanda senap, soja, grönpeppar, mjölk, buljong, fraiche och redning i en gryta och koka ihop till en sås. Häll såsen över kycklingen och låt dra i kyl ett par timmar. Sätt in i ugn 200° ca 15 minuter. Koka ris. Servera kycklingen med ris och sallad.