Foto av Kyckling persillade med tzatziki från WW ViktVäktarna

Kyckling persillade med tzatziki

12
11
3
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En väldigt god rätt med kyckling och bakpotatis. Den krämiga tzatzikin är oemotståndligt god för den som tycker om vitlök, och passar jättebra till kycklingen.

Ingredienser

Bakpotatis

1200 g, 4 st à 300 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Persillade

2 msk

Rapsolja

2 tsk

Kycklingfond

1 tsk

Gurka

½ st

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or), 1-2 tsk finhackad

Persilja

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Baka potatisen i ugn, 200° i 45-60 minuter. Riv gurkan grovt, pressa ur saften och lägg den i en bunke. Tillsätt matlagningsyoghurt, vitlök och persilja, smaksätt med salt och svartpeppar. Rör om och låt såsen stå en stund i kylen. Gnugga in persillade i kycklingköttet, stek det sedan på försiktig värme i oljan. När kycklingen är klar, slå i fond tillsammans med 1 dl vatten och låt det koka in tills hälften av vätskan har försvunnit. Skär ett djupt snitt i potatisen och krydda med salt och peppar. Servera kycklingen med stekskyn, tzatziki, bakpotatis och sallad.