ViktVäktarna - Linsstroganoff med pannoumi

Linsstroganoff med pannoumi

12
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig vegetarisk variant på korv stroganoff med linser och morot, toppad med krispiga pannoumitärningar.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Pannoumi

150 g

Lök

1 st, gul/gula

Morot

300 g

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

3 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Krossade tomater

1 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Röda linser, kokta

1 förp, avrunnen/avrunnet

Senap (dijon)

2 tsk

Balsamvinäger

1 msk

Timjan

2 tsk

Sallad

65 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tärna pannoumi smått, finhacka lök och riv morötter grovt.
  3. Hetta upp 1 tsk olja i en panna och stek träningarna gyllene. Lägg över på ett fat. Tillsätt 1 tsk olja i pannan och fräs lök och morot ett par minuter. Pressa ner vitlök och tillsätt tomatpuré, låt steka med under omrörning ca 1 minut.
  4. Tillsätt matlagningsbas, krossade tomater, buljongtärning och sköljda och avrunna linser. Koka upp och låt sjuda några minuter. Smaka av med senap, vinäger, timjan, salt och peppar.
  5. Toppa med pannoumin och servera med ris och sallad.