INGREDIENSER:
600g nöt högrev (fett bortskuret)
1st lök
1msk olivolja
3 klyftor vitlök
3st chilipeppar
1msk spiskummin
5dl vatten
3ms kalvfond
1burk tomater, krossade
1dl fraiche 8%
1msk koriander
10st cocktailtomater
1 liten avokado
1⁄2st lök
1burk kidneybönor, konserv
1 klyfta vitlök
1⁄2st lime
70g sallad
GÖR SÅ HÄR:
Skär köttet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en gryta och bryn löken. Pressa i vitlök. Bryn köttet i omgångar så att det får fin färg. Hacka chilin fint och tillsätt tillsammans med spiskummin, vatten, fond, och krossade tomater. Låt puttra med locket på i 3 timmar så att köttet trillar sönder. Smaka av med salt och peppar, strö över koriander. Dela tomaterna och lägg i en skål. Skala och dela avokado i mindre bitar och strimla löken. Lägg ner det i skålen. Blanda i bönor. Pressa i saften från lime. Smaka av med salt och peppar. Servera chilin tillsammans med tomatsallad, en klick fraiche och den blandade grönsalladen.