ViktVäktarna - Nordafrikansk nötfärsgryta med couscous

Nordafrikansk nötfärsgryta med couscous

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik och smarrig nötfärsgryta med nordafrikanska influenser, serverad med couscous. Enkel och snabb att få ihop och väldigt uppskattad av många!

Ingredienser

Couscous, okokt

2 dl

Vatten

5 dl

Morot

300 g

Lök

1 st, gul/gula

Aprikoser, torkade

40 g

Nötfärs 5%

500 g

Spiskummin

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chili flakes

2 krm

Kinesisk soja

1 tsk

Olivolja

1 tsk

Tomatpuré

2 msk

Vitvinsvinäger

½ msk

Vatten

2½ dl

Köttbuljongtärning

1 st

Mynta

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och skär morötter i sneda skivor. Skala och klyfta lök. Skär aprikos i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja i en panna och stek färs tillsammans med spiskummin några minuter. Tillsätt morötter, lök och pressad vitlök och låt steka med ca 2 minuter. Blanda ner aprikoser, tomatpuré, vinäger, chili flakes, soja, vatten och smulad buljongtärning. Låt sjuda under lock tills färsen är helt genomstekt, ca 10 minuter.
  3. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
  4. Smaka av grytan med salt och peppar och servera med couscous och hackad mynta.