Foto av Örtstekt fläskkotlett med ruccoladressing och tomatsallad från WW ViktVäktarna

Örtstekt fläskkotlett med ruccoladressing och tomatsallad

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad middag med mycket smak, vem gillar inte det? Stekt fläskkotlett serverad med kokt potatis, en syrlig och fräsch tomatsås och en smakrik ruccola- och parmesandressing.

Ingredienser

Potatis

800 g

Parmesanost

20 g, finriven

Ruccola

65 g

Vatten

2 msk

Rapsolja

1 msk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Salladskrydda

1 tsk

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Timjan

1 tsk, torkad

Rosmarin

1 tsk, torkad

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Rapsolja

1 tsk

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Rödvinsvinäger

1 msk

Instruktioner

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Mixa ihop parmesan, ruccola, vatten, 1 msk olja, vitvinsvinäger och salladskrydda med stavmixer. Smaka av med salt.
  3. Dela fläskkotletten i 4 jämntjocka skivor, krydda med timjan, rosmarin, salt och nymald svartpeppar.
  4. Hetta upp 1 tsk olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 minuter per sida, tills köttet är helt genomstekt.
  5. Skär tomat i mindre bitar. Finhacka lök. Lägg allt i en salladsskål. Krydda med lite salt, nymald svartpeppar och rödvinsvinäger.
  6. Servera örtstekt fläskkotlett med ruccoladressing, tomatsallad och kokt potatis.