Pasta med mandel- och ärtpesto, broccoli och ruccola

Pasta med mandel- och ärtpesto, broccoli och ruccola

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pasta pesto är en snabblagad klassiker som många gillar. Men det behöver inte vara den klassiska basilikapeston varenda gång. Testa denna, något matigare, variant nästa gång. En mandel- och ärtpesto med mycket citron- och vitlökssmak, serverad med spaghetti, broccoli, ruccola och tomat.

Ingredienser

Broccoli

1 stånd

Cocktailtomater

250 g

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Citron

½ st

Gröna ärter

300 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Mandelspån

25 g

Spenat, färsk

30 g

Parmesanost

40 g

Rapsolja

1 msk

Ruccola

65 g

Instruktioner

  1. Dela broccoli i mindre buketter. Halvera tomater.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolibuketterna koka med de sista 2 minuterna. Spara ca 2 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  3. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg ärter i ett durkslag, doppa ner den i pastakastrullen och låt vara i ½ minuter.
  4. Lägg ärtor i en mixerbunke, men lägg undan 1 dl. Tillsätt pressad vitlök, mandelspån, citronskal, pressad citronsaft (ca 2 msk), spenat, parmesan och olja.
  5. Mixa ihop till en pesto med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda avrunnen pasta och broccoli med ärtpesto, resterande ärter och det sparade pastavattnet lite i taget till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera med ruccola och cocktailtomater.

Anteckning

Har du färsk basilika hemma, mixa ner ett knippe för mer smakrik pesto!