Raggmunkar med fräst svamp, persilja och lingonslaw

Raggmunkar med fräst svamp, persilja och lingonslaw

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Raggmunkar är en riktig storfavorit när det kommer till husmanskosten. Dessa toppar vi med fräst lök och svamp och serverar med en fräsch vitkåls- och lingonslaw.

Ingredienser

Ägg

2 st

Vetemjöl

1½ dl

Mjölk 1,5%

3 dl

Salt

1 tsk

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Vitkål

300 g

Turkisk yoghurt 10%

1 dl

Lingonsylt

2 msk

Champinjoner

400 g

Lök

1 st, röd/röda

Persilja

1 knippe(n)

Citron

1 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och salt. Riv potatisen, krama ur den och blanda ner i smeten direkt.
  3. Värm en panna med olja och klicka ut små klickar av smeten. Stek på båda sidor tills de stelnat och fått fin färg. Lägg över på ugnsplåt och sätt in i ugnen på till servering.
  4. Strimla vitkål tunt, gärna på mandolin. Lägg i en bunke, tillsätt salt och krama kålen mjuk med händerna. Blanda ner yoghurt och rårörda lingon, smaka av med salt och peppar.
  5. Kvarta champinjonerna, strimla rödlök och hacka persilja.
  6. Värm margarin i en panna och stek champinjonerna några minuter tills de fått färg. Krydda med lite salt. Tillsätt lök och fräs ytterligare ca 2 minuter. Ta från värmen och blanda ner persilja. Riv över citronskal.
  7. Toppa raggmunkarna med svampfräs och servera med lingonslaw och citronklyftor.