ViktVäktarna - Ramensoppa med äggnudlar, champinjoner, ägg och sesamfrön

Ramensoppa med äggnudlar, champinjoner, ägg och sesamfrön

9
Points®
Total tid
40 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel ramen med nudlar, svamp, ägg och sesamstekt broccoli och purjo. En massa smak utan att vara det minsta komplicerad, sånt gillar vi!

Ingredienser

Ägg

4 st

Champinjoner

400 g

Ingefära

2 msk, färsk, riven

Vitlök

2 klyfta(or)

Koriander

1 knippe(n)

Rapsolja

1 msk

Chili flakes

½ tsk

Vatten

1 liter

Japansk soja

2 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Äggnudlar okokta

250 g

Broccoli

1 stånd

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Sesamfrön

2 msk

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och låt koka 7 minuter. Skölj i kallt vatten. Skala och dela.
  2. Kvarta champinjoner. Skala och finriv ingefära och vitlök. Skiva korianderstjälkarna (spara bladen till servering).
  3. Hetta upp hälften av oljan i en kastrull och fräs champinjoner, vitlök, ingefära, korianderstjälkar och chili flakes några minuter. Tillsätt vatten, hälften av sojan, vinäger och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda under lock till servering.
  4. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
  5. Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Strimla purjo.
  6. Hetta upp resterande olja i en panna och stek grönsakerna ca 5 minuter. Blanda ner resterande soja och sesamfrön, låt steka med 1 minut.
  7. Fördela nudlar, ägghalvor, broccoli och purjo i fyra skålar. Häll på den varma buljongen och toppa med koriander.