INGREDIENSER:
140 g pasta
½ purjolök
200 g svartkål
½ röd chili
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
200 g champinjoner
1 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 ½ dl matlagningsgrädde 4%
1 röd paprika
salt & peppar
1 msk riven parmesan
2 msk rostade pinjenötter
GÖR SÅ HÄR:
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Strimla purjolök och skär svartkål fint. Finhacka chili. Fräs lök, chili och kål i olja i en stekpanna. Pressa i vitlök. Skiva svampen och fräs i stekpannan. Tillsätt vatten, buljongtärning och matlagningsgrädde. Skär paprika i bitar och rör i. Låt puttra och smaka av med salt och peppar. Smaka också av såsen med mer chili om du vill ha den hetare. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Blanda pasta med såsen. Strö över parmesan och pinjenötter.