INGREDIENSER:
2 tsk flytande margarin
1 vitlöksklyfta
600 g kycklingfilé
salt & peppar
150 g salladsost 10%
2 ½ dl matlagningsgrädde 4%
75 g soltorkade tomater i olja
Taco kryddmix
½ tsk salt
½ tsk chilipulver
¼ tsk spiskummin
½ tsk paprikapulver
½ tsk oregano
800 g potatis
2 tsk olivolja
sallad
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200°. Hetta upp margarin i en stekpanna och pressa i vitlök. Bryn kyckling, salta och peppra. Lägg över i en ugnsform och smula över salladsost. Blanda matlagningsgrädde med tacokryddor och häll över kycklingen. Strimla avrunna soltorkade tomater och lägg ner. Ställ in i ugn ca 20-30 minuter. Skiva potatis i cm-tjocka skivor och lägg i en plastpåse. Häll i olja och blanda runt. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Ställ in i ugn ca 30 minuter. Vänd runt med jämna mellanrum. Servera kycklingen med rostad potatis och sallad.