Foto av Torsk med fänkålssallad och kall citronsås från WW ViktVäktarna

Torsk med fänkålssallad och kall citronsås

8
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En somrig rätt med stekt torsk serverad med kokt potatis, ärter, citronsås och en fänkålssallad som är lika enkel som den är god!

Ingredienser

Potatis

800 g

Gröna ärter

150 g

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Citron

1 st

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Gräslök

1 knippe(n)

Torsk

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka potatis. Lägg ärter i ett durkslag och ånga ovanför potatisen de sista 2 minuterna.
  2. Blanda yoghurt med finrivet citronskal. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
  3. Finhacka gräslök och skiva fänkål tunt, gärna med mandolin. Blanda ihop fänkål, gräslök, pressad citronsaft och lite salt.
  4. Krydda torsken med salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Hetta upp flytande margarin i en panna och stek fisken ca 3 minuter per sida, eller tills den är klar. Servera med fänkålssallad, citronsås, ärter och kokt potatis.