ViktVäktarna - Torsk med riven pepparrot och ugnsrostade gulbetor

Torsk med riven pepparrot och ugnsrostade gulbetor

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torsk med kokt potatis i lyxversion i form av tillbehör som smält smör, gyllene rostade gulbetor och riven pepparrot.

Ingredienser

Gulbeta

400 g

Rapsolja

2 tsk

Potatis

800 g

Pepparrot

1 bit(ar)

Torsk

600 g

Smör

40 g

Salt

½ tsk

Svartpeppar

2 krm

Spenat, färsk

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och klyfta betor och lägg i en ugnsfast form. Blanda med olja och salt. Sätt in i ugnen tills betorna är klara men har kvar lite tuggmotstånd, ca 30 minuter.
  3. Koka potatis.
  4. Riv pepparrot.
  5. Värm smör i en panna och stek torsken ett par minuter per sida, tills den skivar sig och precis är klar. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera fisken toppad med riven pepparrot och det smälta smöret tillsammans med potatis, betor och spenat.