INGREDIENSER:
200 g färskpotatis
1 knippe späda morötter
3 dl äppelcider
2 vitlöksklyftor
2 hönsbuljongtärningar
400 g palsternacka
1 msk smör
1 knippe sparris
2 dl frysta ärtor
1 knippe persilja
salt & svartpeppar
8 wienerkorvar (9%, WeightWatchers)
½ msk matolja
GÖR SÅ HÄR:
Skala potatis och morötter och lägg i en kastrull eller traktörpanna. Häll på cider, pressad vitlök och buljongtärningar. Koka upp och låt småputtra under lock 15 minuter. Skala och klyfta palsternacka och lägg i kastrullen. Koka utan lock tills alla grönsaker blivit mjuka, ca 10-15 minuter. Tillsätt smör och blanda runt. Smaka av med salt och peppar. Dela sparrisen på tre och lägg ner tillsammans med ärtor fem minuter innan servering. Toppa med finhackad persilja. Hetta upp en stekpanna. Gör små hack i korven med en kniv och pensla med oljan. Stek tills korven fått fin yta och servera med primörerna.