ViktVäktarna - Wokad fläskkotlett med äggnudlar, broccoli och lime

Wokad fläskkotlett med äggnudlar, broccoli och lime

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik och enkel wok med fläskkotlett, äggnudlar och grönsaker, ihopsvängt tillsammans med en sötsyrlig sås.

Ingredienser

Vitkål

300 g

Broccoli

1 stånd

Lök

1 st, röd/röda

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Japansk soja

4 msk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Vatten

2 dl

Rapsolja

½ msk

Socker

1 msk

Sriracha

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

1 st

Äggnudlar okokta

250 g

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Skär vitkål i mindre bitar. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök. Strimla fläskkotlett.
  2. Vispa ihop soja med majsstärkelse tills det löser sig. Tillsätt vatten, ½ msk olja, socker, sriracha, pressad vitlök, rivet skal och pressad saft från limen.
  3. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hetta upp 1 tsk olja i en wok eller djup panna. Stek köttet 4 minuter och krydda med salt. Stek tills all vätska kokat bort och köttet fått fin stekyta. Lägg över köttet på en tallrik.
  5. Tillsätt 1 tsk olja i pannan och stek alla grönsaker tills de fått lite färg, ca 3 minuter. Blanda ner det stekta köttet och woksåsen. Låt koka upp och sjud ca 1 minut. Blanda ner nudlar och servera.