Foto av Wraps med rostad sötpotatis och het mandelkräm från WW ViktVäktarna

Wraps med rostad sötpotatis och het mandelkräm

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarriga wraps fyllda med rostad sötpotatis, en het mandel- och paprikakräm, grönsaker och fetaost.

Ingredienser

Salladsost (feta) 25%

50 g

Sötpotatis okokt

600 g

Rapsolja

2 tsk

Tomat

3 st

Grillad paprika i lag (utan olja)

480 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Mandelspån

50 g

Chipotlekrydda

1 tsk

Olivolja

1 tsk

Sallad

1 huvud(en), isberg

Salladslök

1 knippe(n)

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft.
  2. Lägg in fetaosten i frysen.
  3. Tärna sötpotatis i ca 2x2 cm stora bitar (behåll skalet på). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med rapsolja, salt och lite nymald svartpeppar. Sätt in högt upp i ugnen tills de har fått fin färg och är mjuka, ca 15 minuter.
  4. Kärna ur 1 tomat och strimla grillad paprika.
  5. Hetta upp olivolja i en liten kastrull. Fräs pressad vitlök och hälften av mandelspånen ca 1 minut under omrörning, tills det fått lite färg. Tillsätt tomat, hälften av den grillade paprikan, chipotlekrydda och salt. Låt fräsa ihop ca 5 minuter och mixa sedan med stavmixer till en kräm.
  6. Strimla sallad och salladslök, tärna resterande tomat.
  7. Värm gärna tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna.
  8. Fyll bröden med sallad, rostad sötpotatis, mandelkräm, resterande paprika, tomat, salladslök och resterande mandelspån. Riv över fetaost och rulla ihop.

Anteckning

Att slänga in (den annars ganska mjuka) fetaosten i frysen en stund gör det enklare att riva den!