Foto av Adam Alsings grillade kyckling med sötpotatis från WW ViktVäktarna

Adam Alsings grillade kyckling med sötpotatis

9
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad kyckling är ju aldrig fel och med grillad spetskål och sötpotatis, en kvarg- och koriandersås och en ananassalsa som inte går av för hackor kan ju denna rätt inte bli annat än fantastisk!

Ingredienser

Yoghurt naturell 0,5%

½ dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Fisksås (orientalisk)

2 msk

Honung, flytande

2 msk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Koriander

1 msk, hackad

Kycklingbröstfilé

600 g

Kvarg naturell 0,3%

2 dl

Honung

1 msk

Koriander

1 msk, hackad

Ananas, färsk

½ st

Edamamebönor, kokta

125 g

Majs

2 dl

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Lime

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Blanda ihop yoghurt, pressad vitlök, fisksås, honung, finhackad chili, finhackad koriander, salt och peppar till en marinad. Skiva upp kycklingen och lägg ner i marinaden. Låt stå minst en timme.
  2. Blanda ihop kvarg, honung, hackad koriander och smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och tärna ananas. Blanda ihop med edamamebönor, majs, sköljda och avrunna vita bönor, finhackad chili, pressad lime och hackad koriander.
  4. Halvera spetskålen och pensla med olja. Skiva sötpotatisen. Lägg på grillen.
  5. Lägg på kycklingen på grillen och se till att den blir genomstekt. Servera med spetskål, sötpotatis, salsa och sås.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!