Foto av Älg- och kantarellgryta från WW ViktVäktarna

Älg- och kantarellgryta

12
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bjud på denna gryta med smak av vilt och full av svamp och härliga rotfrukter. Låt väl smaka!

Ingredienser

Älgstek

400 g

Margarin flytande 80%

2½ msk

Vetemjöl

2 msk

Köttbuljong

5 dl

Enbär

1 msk

Timjan

1 msk, färsk

Lök

2 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Potatis

800 g

Kantareller

4 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

4 msk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Lingonsylt

4 msk

Instruktioner

  1. Dela köttet i mindre bitar och bryn i 1 1/2 msk margarin i en gryta. Strö över vetemjöl. Tillsätt buljong, enbär och timjan. Låt puttra under lock ca 45 minuter.
  2. Skala och skär under tiden löken i halvor. Skala och dela morötter, palsternacka och rotselleri. Tillsätt lök och rotfrukter efter 45 minuter och låt allt puttra ytterligare ca 30 minuter.
  3. Koka potatisen. Stek kantarellerna i 1 msk margarin och krydda med salt och peppar. Tillsätt kantarellerna när grytan är färdig. Avsluta med att röra ner grädden. Servera med kokt potatis och lingon.