Foto av Ananas och fisk i röd curry från WW ViktVäktarna

Ananas och fisk i röd curry

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig soppliknande fiskrätt med smak av kokos och curry, som serveras med ris. Snabbt och gott!

Ingredienser

Champinjoner

100 g

Schalottenlök

2 st

Ananas

200 g

Torsk

600 g, el. annan fast vit fisk

Rapsolja

2 tsk

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Currypasta

2 msk, 1-3 msk

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Socker

1 msk

Lime

2 st, 1 msk saft och 1 lime i klyftor

Ris, kokt

6 dl

Instruktioner

  1. Klyfta lök och champinjoner. Tärna ananasen i 1x1 cm och skär fisken i 2x2 cm bitar. Koka upp kokosmjölk tillsammans med currypasta, fisksås, socker och 1 msk limesaft. Låt det koka i ett par minuter ställ det sedan åt sidan. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och woka ananas, svamp och lök i ett par minuter. Häll på såsen och tillsätt fisken, låt det koka ca 3 minuter. Servera genast med ris och limeklyftor.