Foto av Ångad torsk med tamarindsås från WW ViktVäktarna

Ångad torsk med tamarindsås

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad fiskrätt med indiska influenser. Spännande twist på fisken!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

2 st, gul/gula

Koriander

1 kruka(or)

Smör

2 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tamarindpasta

2 msk

Lime

1 st

Torsk

600 g

Instruktioner

  1. Koka riset. Finhacka löken. Smält smöret och lägg i löken. Fräs 10 minuter på medelhög värme tills löken är brynt. Lägg i pressad vitlök och koriander. Fortsätt fräsa 2-3 minuter och häll sedan på tamarindpasta och limesaften. Smaka av med salt och peppar. Salta och peppra torsken och ångkoka tills den är 54° i innertemperatur. Servera torsken med ris och tamarindsåsen.