Foto av Aquafabaglass med persika och vanilj från WW ViktVäktarna

Aquafabaglass med persika och vanilj

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
6 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Aquafaba är spadet som konserverade kikärter ligger i. Låter det konstigt att göra glass på den? Inte alls - kikärtsspadet blir fluffigt och vitt, ungefär som äggvita, och funkar alldeles utmärkt att göra vegansk "glass" på. Hur gott som helst alltså och perfekt att kunna ta tillvara på något vi vanligtvis bara slänger ut. Så gör en mustig kikärtsgryta eller falafel till middag och denna glass till efterrätt.

Ingredienser

Aquafaba (bönspad)

1¾ dl

Persika

300 g

Florsocker

1 dl

Vaniljpulver

1 krm

Instruktioner

  1. Vispa upp aquafaba ordentligt, 5-12 minuter, gärna med elvisp, tills det blir ett fluffigt och vitt skum.
  2. Skala och skiva persikor och kör till en jämn puré i en matberedare eller med stavmixer. Blanda ner florsocker och vaniljpulver och mixa tills allt blandats. Vänd ner persikosmeten i aquafaban. Häll över i en fryssäker, lufttät förpackning och ställ in i frysen minst 6 timmar.

Anteckning

Det funkar lika bra med spadet från vita bönor om du har det hemma.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!