Foto av Asiatisk kycklingfilé med plommonsås från WW ViktVäktarna

Asiatisk kycklingfilé med plommonsås

11
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här plommonsåsen är en riktig stjärna och passar till nästan allt! Här serverar vi den till smakrik kycklingfilé och en klassisk grönsaks- och nudelwok.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Sambal oelek

1 tsk

Ingefära

2 tsk, färskriven

Vitlök

1 klyfta(or)

Sesamolja

2 tsk

Lime

1 st

Plommon

10 st

Ingefära

1 msk, färskriven

Balsamvinäger

3 msk

Citron

½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Socker

2 msk

Stjärnanis

1 st

Kanelstång

1 st

Äggnudlar okokta

250 g

Jordnötsolja

½ msk

Broccoli

1 stånd

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Savoykål

medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg i en påse tillsammans med sambal, ingefära, pressad vitlök och sesamolja. Riv ner limeskal och pressa ner saften. Krydda med salt och peppar. Låt marinera i minst 30 minuter.
  2. Dela plommonen och lägg i en kastrull tillsammans med ingefära och balsamvinäger. Pressa i citronsaften och vitlök. Blanda ner socker, stjärnanis och lägg i kanelstång. Låt såsen puttra tills plommonen kokat sönder.
  3. Koka nudlar i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp hälften av jordnötsoljan i en wokpanna. Stek kycklingen och lägg åt sidan.
  4. Skär broccoli och morot i mindre bitar och fräs i resterande jordnötsolja i wokpannan. Skär kål i grova bitar och lägg ner. Blanda till sist ner nudlar.
  5. Lägg upp nudlar och grönsaker och toppa med kyckling. Servera med en klick plommonsås.