Foto av Asiatisk svamppasta från WW ViktVäktarna

Asiatisk svamppasta

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En härligt snabblagad pastarätt för de dagar när du är lite extra hungrig.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, tagliatelle

Svamp

250 g, blandad t ex champinjon, shiitake

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomat

300 g, gärna olika färg

Bambuskott

100 g

Vattenkastanjer

100 g

Rapsolja

2 tsk

Hoisinsås

4 msk

Japansk soja

1½ msk

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt förpackningen.
  2. Skiva svampen. Skala och skiva rödlök och vitlök tunt. Halvera tomaterna. Låt bambuskott och vattenkastanjer rinna av.
  3. Stek svamp, lök, vitlök, bambuskott och vattenkastanjer i oljan. Tillsätt hoisinsås och smaka av med soja.
  4. Blanda ner pasta och tomater och smaka ev av med salt och svartpeppar.
  5. Tips! Om du har paprika eller någon annan grönsak över passar det utmärkt att använda det här.