Asiatiska fishcakes med nudlar och sweet chilisås - ViktVäktarna

Asiatiska fishcakes med nudlar och sweet chilisås

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fishcakes med smak av grön currypasta serverade med en hemmagjord sweet chilisås och nudlar tillsammans med krispiga rädisor i en fräsch dressing som är både salt, syrlig och söt. Mums!

Ingredienser

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Vatten

1 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Rörsocker

2 msk

Salt

1 krm

Lime

½ st

Glasnudlar, okokta

100 g

Torsk

500 g

Currypasta

1½ msk, grön

Lime

½ st

Ägg

1 st

Salt

½ tsk

Rapsolja

1 msk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Sesamolja

1 tsk

Lime

1 st

Fisksås (orientalisk)

½ msk

Socker

1 tsk

Koriander

1 kruka(or)

Rädisor

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Finhacka chili och pressa vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs chili och vitlök hastigt. Blanda ihop vatten och redning. Häll ner i kastrullen tillsammans med socker och salt. Mixa med stavmixer och låt puttra under omrörning ca 10 minuter. Låt såsen kallna i kylskåp och pressa sedan ner limesaft efter smak.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna under rinnande vatten.
  3. Lägg torsk, currypasta, pressad lime, ägg och salt i en mixer och kör till en grov smet.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek små fiskbiffar.
  5. Vispa ihop finhackad chili, sesamolja, pressad lime, fisksås och socker till en dressing. Häll dressingen över nudlarna och blanda ner koriander. Hyvla rädisor tunt med en mandolin och blanda ner i nudlarna.
  6. Servera fiskbiffarna med nudlar och sweet chilisåsen.

Anteckning

Extra gott blir det att toppa nudlarna med grovhackade salta jordnötter.