Foto av Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås från WW ViktVäktarna

Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fiskbiffar smaksatta med ingefära, lime och chili, serverade med en smarrig grönsakswok och en mangosås. Såå gott!

Ingredienser

Salladslök

3 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Torsk

500 g

Ingefära

1 msk, färskriven

Salt

1 tsk

Ägg

1 st

Rapsolja

½ msk

Risnudlar okokta

180 g

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Broccoli

1 stånd

Paprika

1 st

Solrosolja

½ msk

Sweet chilisås

½ dl

Lime

1 st, 1-2 st

Fisksås (orientalisk)

1 msk, 0,5-1 msk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Mango chutney

2 msk

Lime

1 st

Sambal oelek

1 tsk

Instruktioner

  1. Blanda matlagningsyoghurt med mango chutney, sambal och rivet limeskal. Ställ kallt till servering.
  2. Riv limeskal. Finhacka salladslök och chili. Skär torsk i bitar och mixa till en ganska jämn smet i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner limeskal, salladslök, chili, riven ingefära, salt och ägg. Forma till små biffar och stek i olja.
  3. Koka risnudlar.
  4. Strimla rödlök, finhacka vitlök och chili. Dela broccoli i mindre bitar och strimla paprika. Hetta upp olja i en wok och fräs grönsakerna. Smaka av med sweet chili, pressad limesaft och fisksås. Blanda ner nudlar.
  5. Servera woken med fiskbiffarna, mangosåsen och eventuellt limeklyftor.

Anteckning

Koriander är jättegott i woken, så toppa gärna med det. Blanda i färsk eller frusen mango i såsen.