Foto av Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås från WW ViktVäktarna

Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fiskbiffar smaksatta med ingefära, lime och chili, serverade med en smarrig grönsakswok och en mangosås. Såå gott!

Ingredienser

Salladslök

3 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Torsk

500 g

Ingefära

1 msk, färskriven

Salt

1 tsk

Ägg

1 st

Rapsolja

½ msk

Risnudlar okokta

180 g

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Broccoli

1 stånd

Paprika

1 st

Solrosolja

½ msk

Sweet chilisås

½ dl

Lime

1 st, 1-2 st

Fisksås (orientalisk)

1 msk, 0,5-1 msk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Mango chutney

2 msk

Lime

1 st

Sambal oelek

1 tsk

Instruktioner

  1. Blanda matlagningsyoghurt med mango chutney, sambal och rivet limeskal. Ställ kallt till servering.
  2. Riv limeskal. Finhacka salladslök och chili. Skär torsk i bitar och mixa till en ganska jämn smet i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner limeskal, salladslök, chili, riven ingefära, salt och ägg. Forma till små biffar och stek i olja.
  3. Koka risnudlar.
  4. Strimla rödlök, finhacka vitlök och chili. Dela broccoli i mindre bitar och strimla paprika. Hetta upp olja i en wok och fräs grönsakerna. Smaka av med sweet chili, pressad limesaft och fisksås. Blanda ner nudlar.
  5. Servera woken med fiskbiffarna, mangosåsen och eventuellt limeklyftor.

Anteckning

Koriander är jättegott i woken, så toppa gärna med det. Blanda i färsk eller frusen mango i såsen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!