Foto av Baconfyllda kycklinglårfiléer med blomkålsmos från WW ViktVäktarna

Baconfyllda kycklinglårfiléer med blomkålsmos

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fyllda kycklinglårfiléer är ju bara så gott! Här är de fyllda med bacon, salvia och rivet citronskal, fräsch och gott tillsammans med ett örtigt blomkålsmos.

Ingredienser

Kycklinglårfilé

600 g

Kalkonbacon

4 skiva(or)

Salvia

1 msk, 5 blad

Citron

1 st

Olivolja

½ msk

Blomkål

2 medelstor(t)/medelstora

Grönsaksbuljongtärning

1½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Basilika

1 kruka(or)

Fraiche 8%

1 dl

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Bred ut kycklinglårfiléerna på en skärbräda. Skär bacon i bitar och lägg på köttet. Lägg på salvia och riv över citronskal. Krydda med salt och peppar. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
  3. Pensla en ugnsfast form med olja och lägg ner kycklingen. Ställ in i ugnen ca 30 minuter tills den är genomstekt.
  4. Skär blomkål i mindre bitar och koka i vatten med buljongtärningar. Häll av vattnet när blomkålen är mjuk. Pressa i vitlök och lägg ner basilikablad och fraiche. Mixa till ett jämnt mos.
  5. Ta ut kycklingen från ugnen. Servera med blomkålsmoset och strimlad morot och zucchini.