ViktVäktarna - Baconlindade kycklingfilé med pressad potatis

Baconlindad kycklingfilé med pressad potatis

11
Points®
Total tid
5 tim 35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Chili- och lökmarinerad kycklingfilé inlindad i kalkonbacon är bara så gott! Här serveras det med pressad potatis och en chilisås som hela familjen kommer älska!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Kalkonbacon

4 skiva(or)

Potatis

800 g

Rapsolja

½ dl

Japansk soja

4 msk

Chilisås, tomat

4 msk

Sambal oelek

1 tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Lök

2 st, röd/röda

Vatten

2 dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Fraiche 5%

2 dl

Chilisås, tomat

2 msk

Sambal oelek

1 tsk

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Romansallad

70 g

Gurka

½ st

Polkabeta

2 st

Instruktioner

  1. Blanda olja, soja, chilisås, sambal oelek, pressad vitlök och finhackad lök till en marinad. Lägg kycklingfiléerna i marinaden och låt ligga ett par timmar eller över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Vira en kalkonbaconskiva runt varje kycklingfilé. Lägg i en ugnsfast form och stek i ugn i ca 30 minuter.
  4. Koka potatis.
  5. Koka upp vatten, buljongtärning, fraiche, chilisås, sambal oelek och såsredning till såsen. Låt puttra 5 minuter.
  6. Servera kycklingen med pressad potatis, sås, sallad och tunt skivade polkabetor och gurka.