Foto av Bakade ägg i avokado med tomatsalsa och picklad lök från WW ViktVäktarna

Bakade ägg i avokado med tomatsalsa och picklad lök

6
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att få leka med maten är kanske det bästa som finns? Testa dessa löjligt goda avokador bakade med ägg och sedan toppade med en salsa på limesyrad lök, tomater, jalapeños, koriander och spiskummin. Funkar lika bra som en lättare lunch som en del i en buffé.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Lime

1 st, 1-2 st

Avokado

16 msk, 2 små avokador

Ägg

4 st

Tomat

2 st, plommontomater

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, 1-2 jalapeños

Koriander

½ knippe(n)

Spiskummin

¼ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva lök tunt och lägg i en skål. Pressa över lime och låt stå minst 15 minuter, gärna över natten.
  3. Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur ca 3 msk från varje halva (du kommer ha kvar ca 4 msk/halva). Skär även av en tunn bit i botten av avokadon så att de kan stå utan att välta. Lägg över i en ugnsfast form klädd i aluminiumfolie.
  4. Knäck i ett ägg i varje halva och sätt in i ugnen tills äggvitan stelnat och gulan är som du vill ha den, ca 15-20 minuter.
  5. Tärna tomat, finhacka jalapeños och hacka koriander. Blanda ihop med den limesyrade löken och spiskummin. Smaka av med lite flingsalt.
  6. Toppa varje avokadohalva med salsan.

Anteckning

Pressa över lite citron på det överblivna avokadoköttet, lägg över i en fryspåse och frys in. Bara att ta fram och använda till en smarrig sås, dressing eller smoothie när du är sugen!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!