Foto av Bakpotatis med het räkröra från WW ViktVäktarna

Bakpotatis med het räkröra

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Bakad potatis med härligt krämig räkfyllning. Du kan spara tid genom att baka den i mikro istället för ugn. Då tar det ungefär 10 min.

Ingredienser

Bakpotatis

1 stor(t)/stora

Skalade räkor

1 dl

Fraiche 5%

¾ msk

Dill

2 msk

Salladslök

2 st

Lök

½ medelstor(t)/medelstora, röd

Paprika

½ st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Citron

½ st

Sallad

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär ett par snitt i potatisen och rulla in den i folie, baka i ca 50 min i ugnen. Lägg räkor, crème fraiche och dill i en skål. Skala och strimla salladslök och rödlök, finhacka paprika och chili, lägg ner i skålen. Riv i skal från citron. Blanda och smaka av med salt och peppar. Fyll potatisen med räkröra och servera med sallad.