Foto av Banh mi från WW ViktVäktarna

Banh mi

13
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bahn mi betyder ungefär bröd på vietnamesiska. Den vietnamesiska stilen på baguette har blivit en trend som inte är svår att förstå med sina friska och härliga smaker.

Ingredienser

Ättikssprit

1 msk

Farinsocker

2 msk

Vatten

1 msk

Fisksås (orientalisk)

1 tsk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Gurka

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Fläskkarré

400 g

Rysk yoghurt 17%

2 msk

Majonnäs, lätt 30%

1 msk

Baguette à 10 cm

4 st

Romansallad

½ st

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Blanda ättika, socker, vatten och fisksås till en lag. Skala och hyvla morötter tunt. Hyvla gurka tunt och finhacka chili. Lägg morötter, gurka och chili i lagen och ställ i kylen 30 minuter. Strimla fläskkarrén, salta och peppra och stek i en torr het grillpanna. Lägg fläskkarrén i en skål. Ta upp gurkan och morötterna, men spar lagen. Blanda ihop yoghurt, majonnäs och en matsked av lagen. Häll ett par matskedar av lagen över fläskkarrén också. Värm baguetterna i ugnen på 175 grader. Skiva baguetterna och bred på yoghurtmajonnäsen, lägg på de inlagda grönsakerna, romansallad, fläskkarré och toppa med massor av koriander. Tips! Experimentera med mängden ättika, socker och vatten i lagen för att hitta den sötma/syra som just du tycker om.