ViktVäktarna - Beer can chicken, klibbig och het

Beer can chicken, klibbig och het

7
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Beer can chicken är både festligt och gott, men funkar även suveränt som en vardagsmiddag - under tiden den blir klar i ugnen hinner du göra en massa annat. Här är en riktigt god och enkel variant med färdig BBQ-sås och chili.

Ingredienser

Hel kyckling ca 1,2 kg

1 st, avser rå vikt och ätlig del, rumsvarm

BBQ-sås

1 dl

Chili flakes

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150° och ta fram kycklingen i god tid.
  2. Pensla kycklingen in- och utvändigt med BBQ-sås. Salta, peppra och strö över chili flakes.
  3. Fyll en tom 50 cl ölburk till hälften med vatten. Tryck på kycklingen och ställ i en ugnsform. Ställ in i nedre delen av ugnen och tillaga den till en innertemperatur på 70°, ca en timme.

Anteckning

Servera t ex med en stor matig sallad och grillade majskolvar.