Foto av Biff med Toskansk sallad från WW ViktVäktarna

Biff med Toskansk sallad

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Grillad biff med fräsch sallad. Somrig rätt, som kan göras matigare genom att servera lite bröd till.

Ingredienser

Ryggbiff nöt

500 g, 4 skivor á 125 g

Bröd ljust/vitt

100 g, lantbröd

Tomat

4 st

Gurka

1 st

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

1 st

Basilika

2 msk

Olivolja

4 tsk

Balsamvinäger

1 msk

Sallad

100 g, salladsskott

Instruktioner

  1. Riv dagsgammalt bröd i bitar, ca 2*2 cm, och lägg dem i saltat, kallt vatten. Häll av vattnet efter 10 minuter och pressa ut all vätska med händerna. Grovhacka alla grönsakerna. Lägg brödet i en salladsskål och tillsätt tomat, gurka, rödlök och basilika. Avsluta med 2 tsk olivolja, vinäger, salladsskott samt salt och peppar. Pensla köttet med resterande olja och grilla det på kolgrill, grilljärn eller i het ugn. Servera köttet med salladen. Tips: I detta receptet kan man använda alla typer av mört kött.