Foto av Biff Stroganoff från WW ViktVäktarna

Biff Stroganoff

15
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassiker som passar hela familjen. Med biff istället för falukorv känns det lite "vuxnare", men se upp, det här är ändå barnsligt gott!

Ingredienser

Ris, okokt

4 dl

Rostbiff

400 g

Lök

2 st, gul/gula

Paprika

2 st, röd

Margarin flytande 80%

2 tsk

Tomatpuré

2 msk

Vatten

2 dl

Kalvfond

1 msk

Fraiche 8%

1 dl

Senap (dijon)

1 msk

Gräddfil 12%

4 msk

Saltgurka

4 st

Instruktioner

  1. Tillaga riset. Strimla kött, lök och paprika. Hetta upp en stekpanna med margarinet, bryn kött, lök och paprika några minuter. Lägg över det i en sil och låt fettet rinna av. Lägg det i en kastrull och tillsätt tomatpuré, vatten och fond. Låt det koka sakta i ca 15 minuter tills köttet känns mört. Rör i fraiche och senap, smaka av med salt och svartpeppar. Servera med gräddfil, gurka och ris.