Foto av Blåbärskaka med krämigt täcke från WW ViktVäktarna

Blåbärskaka med krämigt täcke

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
15
Svårighetsgrad
Medel
Riktigt god kaka fylld med blåbär! Den syrliga och söta glasyren är pricken över i:et.

Ingredienser

Margarin 80%

175 g

Socker

2 dl

Ägg

3 st

Vetemjöl

3½ dl

Bakpulver

2½ tsk

Vaniljsocker

2 tsk

Gräddfil 12%

½ dl

Blåbär

5 dl

Färskost 11%

100 g

Gräddfil 12%

2 msk

Florsocker

1½ msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund bakform (24 cm i diam) Blanda margarin, socker, ägg, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och 1/2 dl gräddfil i en bunke. Rör tills smeten börjar ljusna. Vänd ner hälften av bären och rör om försiktigt. Häll upp smeten i formen och jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 min. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp på galler. Rör samman färskost, 1/4 dl gräddfil och florsocker. Bred det på den kalla kakan. Strö över resterande bär.