Foto av Björnbärssorbet med karamelliserad mandel från WW ViktVäktarna

Björnbärssorbet med karamelliserad mandel

6
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
4 tim 20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Björnbärssorbet smaksatt med mynta är en given hit. Serveras dessutom med mandelknäck.

Ingredienser

Citron

1 tsk, pressad

Vatten

1 dl

Socker

4 msk

Björnbär

200 g

Mynta

4 tsk, färsk, hackad

Socker

2 msk

Mandelspån

4 msk

Instruktioner

  1. Koka upp pressad citronsaft, vatten och socker i en kastrull. Låt sjuda 5 minuter. Blanda ner björnbär och mynta och mixa med stavmixer. Häll över smeten i en bunke och ställ in i frysen minst 4 timmar. Rör om ofta.
  2. Smält sockret i en panna och blanda ner mandelspån. Rör runt så att allt täcks och lägg sedan över på ett bakplåtspapper. Låt det svalna och bryt i mindre bitar. Servera till sorbeten.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!