ViktVäktarna - Blomkål i kokos- och hoisinsås

Blomkål i kokos- och hoisinsås

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Blomkål och kikärter i en galet god sås på hoisinsås, sirap, risvinäger, sesamolja, vitlök och ingefära. Serveras med luftigt ris och syrlig lime. Vegetarian eller ej - detta är gott!

Ingredienser

Basmatiris okokt

2 dl

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Japansk soja

3 msk

Salladslök

1 knippe(n)

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Hoisinsås

¾ dl

Sirap

½ msk

Risvinäger

2 msk

Sesamolja

1 msk

Vitlök

3 klyfta(or)

Ingefära

½ msk, torkad

Chili flakes

1 tsk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Dela blomkål i mindre bitar och blanda med sköljda och avrunna kikärter och 2 msk soja. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugn ca 10 minuter.
  4. Strimla salladslök.
  5. Blanda ihop resterande soja med kokosmjölk, hoisinsås, sirap, vinäger, sesamolja, pressad vitlök, ingefära och chili flakes i en kastrull. Koka upp och låt sjuda en kort stund, vispa ner majsstärkelse. Blanda ner blomkålsbitarna, kikärterna och hälften av salladslöken.
  6. Servera grytan med ris, limeklyftor och toppa med resterande salladslök.

Anteckning

Toppa med hackade jordnötter.