ViktVäktarna - Bön- och linschili med ägg

Bön- och linschili med ägg

0
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa denna matiga snabblagade rätt med mycket smak. Den funkar finfint att äta som den är, men är du sugen passar det bra med en bit baguette och en klick gräddfil till.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

2 förp

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Oregano

1 msk

Röda torra linser

1½ dl

Paprika

1 st

Majs

2 dl

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ägg

4 st

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Skala vitlök och finhacka den och chili.
  2. Hetta upp olja i en traktörpanna och stek löken glansig. Tillsätt vitlök, chili och tomatpuré och låt steka med någon minut. Häll på krossade tomater och krydda med spiskummin, paprikapulver och oregano.
  3. Blanda ner linser och låt puttra ca 10 minuter tills de mjuknat något men fortfarande har tuggmotstånd.
  4. Tärna paprika och blanda ner tillsammans med majs och sköljda och avrunna bönor. Smaka av med salt.
  5. Gör fyra gropar i röran och knäck ner äggen i dem. Låt det puttra under lock tills vitan stelnat, ca 4 minuter.