Bönburgare med majs och morot

Bli medlem idag!
Just nu 20% rabatt!
Sen är det bara att söka bland recepten i appen och på hemsidan.
Välj medlemskap
Total tid:
35min
Förberedelse:
15min
Tillagningstid:
20min
Portioner:
4
Svårighetsgrad:
Lätt
Ingredienser
  • 1 st, gul/gula Lök
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 1 burk(ar), avrunnen/avrunnet Svarta bönor, konserv, à 400 g
  • 2 st Morot
  • 1 dl Majs
  • 2 msk Potatismjöl
  • 2 msk Ströbröd (skorpmjöl)
  • 2 st Ägg
  • 2 tsk Rapsolja
  • 4 normalstor(t)/normalstora Hamburgerbröd
  • 2 st Tomat
  • 70 g Sallad
  • 1 st, röd/röda Lök
  • 2 msk BBQ-sås
Instruktioner

Skala och hacka lök och lägg i en bunke. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré och sambal. Tillsätt svarta bönor och mosa grovt med händerna. Riv morötter fint och blanda ner i bönröran. Salta och peppra. Tillsätt majs, potatismjöl, ströbröd och ägg och blanda ihop till en smet.

Forma till biffar och stek i olja i teflonpanna. Var försiktig när du vänder dem så att de inte går sönder.

Servera i hamburgerbröd med sallad, tomat, lök och ketchup.

Anteckning
Stek 1 gul lök och 1 paprika tills mjuka och servera i burgaren. Stekt svamp är också gott att ha i.

Bli medlem idag!

Med ViktVäktarnas app har du tillgång till mängder av recept och inspiration!