ViktVäktarna - Bönburgare med parmesan och solroskärnor

Bönburgare med parmesan och solroskärnor

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vegetariska burgare som kan få vilken kötthetsare som helst att jubla! Svarta bönor, solroskärnor, moror, vitlök och parmesan. Toppade med stekt lök och svamp.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Balsamvinäger

1 tsk

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ägg

2 st

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Parmesanost

1½ dl

Solroskärnor

4 msk

Rapsolja

2 tsk

Champinjoner

250 g

Lök

2 st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Sallad

70 g, t ex maché

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Instruktioner

  1. Skala och riv lök grovt och morot fint. Lägg i en matberedare med pressad vitlök, tomatpuré, balsamvinäger, sköljda och avrunna bönor, ägg, ströbröd, ost och solroskärnor. Mixa snabbt till en grov massa. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten stå kallt minst 15 minuter, gärna längre.
  2. Forma biffar och stek i olja på medelvärme tills de fått färg.
  3. Skiva svamp. Skala och skiva lök. Stek i olja tills det mjuknat och fått färg. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg sallad, biffar, svamp och lök i hamburgerbröden och servera.

Anteckning

Låt burgare steka ganska länge på första sidan så blir de lättare att vända, se bara till så att de inte bränns. Det är också gott med BBQ-sås i burgarna.