Foto av Börek filodegsrulle från WW ViktVäktarna

Börek filodegsrulle

15
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna filodegsrulle ser pyssligare ut än den faktiskt är - enkel, men ändå en rätt som imponerar på gästerna. Fylld med spenat, vitlök, fetaost och persilja faller den dessutom de flesta i smaken.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Rapsolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Spenat, färsk

300 g

Paprikapulver

2 tsk

Koriander

1 tsk, mald

Persilja

1 dl

Ägg

2 st

Salladsost (feta) 25%

100 g

Färskost 11%

150 g

Filodeg

6 platta(or)

Smör

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och strimla löken, stek mjuk i oljan. Lägg i pressad vitlök och spenat och stek på hög värme 4-5 minuter. Lägg blandningen i en skål och låt svalna. Vispa ihop paprikapulver, koriander, finhackad persilja, ägg, smulad fetaost och färskost. Salta, peppra och blanda med spenatblandningen. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett par matskedar av blandningen på ett filodegsark på bredden. Rulla ihop till en “orm” och lägg i en rund pajform eller stekpanna. Fortsätt med de andra filodegsarken och lägg “ormarna” bredvid varandra så att du får formen av en spiral. Smält smöret och pensla över filodegsspiralen. Gratinera i ugnen 20-30 minuter tills ytan blir gyllenbrun. Tips! Stek med lite champinjoner och paprika tillsammans med löken så blir rätten ännu matigare.