Foto av Broccoli- och morotsgratäng med kotlett från WW ViktVäktarna

Broccoli- och morotsgratäng med kotlett

7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En gratäng fylld av järn, C- och A-vitamin. Fenomenalt god till kött, men kan ätas enbart som den är också. Låt doften av smält ost och palsternacka fylla köket!

Ingredienser

Potatis

4 st

Morot

300 g

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

2 stånd

Vitlök

2 klyfta(or)

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Ost riven 17%

1 dl

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala och dela potatis, morötter och palsternacka i skivor. Dela broccoli i mindre buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en smord ugnssäker form. Krydda med finhackad vitlök, salt och peppar. Blanda samman grädde och ost, häll det över grönsakerna. Tillaga i ugn 225° ca 25-30 minuter. Krydda kotletterna och stek i margarin på båda sidor.