ViktVäktarna - Carbonara med spaghetti och zucchini

Carbonara med spaghetti och zucchini

9
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En roligare variant på pasta carbonara med hyvlad zucchini. Både fräschare och godare!

Ingredienser

Zucchini (squash)

2 bit(ar)

Lök

1 st, gul/gula

Kalkonbacon

200 g

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Parmesanost

1 dl

Äggula

4 st

Instruktioner

  1. Hyvla zucchini med en grönsakssvarv eller potatisskalare. Hacka lök. Skiva bacon smått.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja och stek löken mjuk. Tillsätt bacon och låt steka med till det fått lite färg. Pressa ner vitlök och blanda ner zucchinistrimlor.
  4. Blanda ner 1 dl av pastavattnet i zucchiniröran tillsammans med avrunnen pasta, parmesan och äggulor. Mal över salt och peppar.

Anteckning

Anpassa receptet så det passar dig! Byt spaghettin mot bönpasta, fullkornspasta eller liknande och är du vegetarian är det gott att byta bacon mot exempelvis soltorkade tomater.