Foto av Cheesecake med chokladbotten från WW ViktVäktarna

Cheesecake med chokladbotten

10
Points®
Total tid
2 tim
Förberedelse
2 tim
Tillagningstid
0 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Moccaflarn - cheesecake med kaffesmak. Supergod och enkel att göra!

Ingredienser

Choklad mörk

50 g, blockchoklad

Margarin 80%

50 g

Digestivekex

8 st

Kaffe

½ dl, starkt

Gelatinpulver

2 tsk

Färskost 11%

250 g

Fraiche 8%

1½ dl

Socker

5 msk

Mjölk 0,5%

1½ dl

Instruktioner

  1. Smält choklad och margarin. Krossa kexen i en mortel. Blanda det med choklad och margarin. Lägg det i en form, med löstagbar kant ca 20 cm i diameter, pressa ut den med handen. Ställ formen i kylen. Blanda gelatinpulver med kaffe i en kastrull och värm tills gelatinet har smält. Blanda ost, fraiche och socker, rör ner gelatinlösningen. Tillsätt mjölken under omrörning. Häll fyllningen i formen och låt den stå minst 1 timme så att den stelnar. Servera gärna med färska bär.