ViktVäktarna - Chili con chicken

Chili con chicken

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Twista till chilin med kycklingkött och få en magrare men minst lika god variant.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

400 g

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Krossade tomater

2 förp

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Paprikapulver

3 tsk, 2-3 tsk

Kycklingfond

1 msk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Persiljerot

1 st

Vitkål

1 klyfta(or)

Cottage cheese, naturell 1,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Koka riset.
  2. Strimla kycklingfiléerna, finhacka lök, vitlök och chilipeppar.
  3. Bryn kyckling, lök och vitlök i olja några minuter. Tillsätt chili, spiskummin, tomater, paprikapulver, fond och bönorna. Låt det sjuda ca 10 minuter.
  4. Skala och strimla morötter och persiljerot, lägg det i grytan tillsammans med strimlad vitkål. Låt det sjuda ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med ris och en klick cottage cheese.