ViktVäktarna - Chokladtårta med bär

Chokladtårta med bär

10
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Mörk choklad och syrliga bär smakar himmelskt ihop och gör den här kakan perfekt när du ska fira något speciellt!

Ingredienser

Vetemjöl

150 g

Bakpulver

1 tsk

Bikarbonat

1 tsk

Kakao

40 g

Margarin flytande 80%

110 g

Socker

125 g

Ägg

2 st

Bär, färska

450 g, hallon och jordgubbar

Choklad vit

25 g

Choklad mörk

25 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Klä en springform (23 cm) med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kakao. Lägg ner i en mixer tillsammans med margarin, socker och ägg. Kör till en slät smet.
  3. Häll upp smeten i formen och grädda i ugn 35-40 minuter eller tills den fjädrar tillbaka i mitten. Låt svalna i formen ca 5 minuter. Ta sedan kakan ur formen och låt svalna helt på ett galler.
  4. Dela tårtan till två bottnar. Mosa två tredjedelar av bären grovt med en gaffel och sprid ut dem över ena bottnen. Lägg på den andra och toppa med de resterande bären. Smält choklad och ringla över bären. Ställ tårtan svalt tills chokladen stelnat.