Crudités med broccolidippa

3
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grönsaker och dippa alltså - det är fina grejer! Här är en riktigt smarrig, ganska matig, hummusinspirerad dippa med rostad vitlök och broccoli, kikärter, tahini, citron, och så yoghurt för lite syrlighet. Väldans god, perfekt till fredagsmyset!

Ingredienser

Broccoli

1 stånd

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Tahini

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Citron

1 st

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Olivolja

1 msk

Morot

2 st

Gurka

1 st

Minimajs

4 st

Stjälkselleri

2 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda broccoli och vitlök (med skal) med olja, salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 25 minuter tills broccolin är mjuk. Dela broccolin i mindre bitar och skala vitlöken. Låt dem svalna.
  3. Lägg över i en matberedare tillsammans med sköljda och avrunna kikärter, tahini, spiskummin, pressad citron och yoghurt och kör till en slät röra. Blanda ner olja och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med grönsaksstavar.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!