ViktVäktarna  - Curry- och ingefärsdoftande köttpanna

Curry- och ingefärsdoftande köttpanna

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enkel, snabb och god vardagsrätt med fläskfilé. Serveras med fullkornsbulgur som är en både nyttigare och godare variant än vanlig bulgur. Testa!

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Margarin flytande 80%

2 tsk

Curry

1 msk

Ingefära

1 tsk

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Vatten

2 dl

Svampbuljongtärning

1 st

Instruktioner

  1. Strimla köttet.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Värm margarin i het panna och stek curry och ingefära. Lägg i köttet och bryn det.
  4. Strimla purjolök och skär paprika i bitar. Lägg i pannan och låt steka med en stund. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt puttra tills köttet är klart.
  5. Blanda ner bulgur och smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Dra gärna på ordentligt med curry och ingefära, det ska vara rejält med smak i rätten. Det kan också vara gott att servera med lite mango chutney och kanske en klick matlagningsyoghurt.